Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" виступило співорганізатором семінару на тему: "Методика роботи адвоката у кримінальному провадженні (на базі реальних кримінальних проваджень)".

17 травня 2014р. в м. Дніпропетровську відбувся чотиригодинний семінар, присвячений методиці роботи адвоката у кримінальному провадженні.

Семінар проводився в конференц-залі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, який разом з Дніпропетровським відділенням Асоціації правників України та із АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" виступив співорганізатором даного заходу. Семінар відбувся за фінансової підтримки Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери".

 У роботі семінару взяло 80 учасників, серед яких були адвокати, представники адвокатських об'єднань та юридичних фірм м. Дніпропетровська та Запоріжжя, керівник і адвокати Дніпропетровського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, члени Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Дніпропетровської області, а також представники вищих навчальних закладів м. Дніпропетровська (викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара та Національного гірничого університету).

Доповідачем семінару був Ярослав Зейкан - адвокат, доцент Академії адвокатури України в м. Києві, лауреат Всеукраїнської премії "за кращу судову промову", автор і співавтор книг "Методика захисту в окремих категоріях кримінальних справ за КПК 2012 року", "Настільна книга адвоката в кримінальній справі (УПК 2012) "," Перехресний допит в суді", автор монографій та численних публікацій в авторитетних видавництвах, таких як: " Право України ", "Юридична газета ", "Юридична практика",  "Закон і бізнес", " Вісник Верховного Суду України" та ін. 

Під час семінару були розглянуті наступні питання: методика роботи адвоката у кримінальному провадженні; проблемні питання застосування КПК України; можливості прямого і перехресного допиту за КПК України 2012 р. Всі ці теоритические питання були розглянуті, в тому числі і на реальних кримінальних виробництвах, в яких Я. Зейкан брав безпосередню участь як  захисник. У ході семінару учасники мали можливість ознайомиться з першими примірниками щойно виданого науково-практичного посібника "Перехресний допит в суді", співавтором якого є Я. Зейкан. 

За результатами проведеного семінару на тему: "Методика роботи адвоката у кримінальному провадженні (на базі реальних кримінальних проваджень)" кожен учасник мав можливість отримати ряд зразків процесуальних документів по КПК України 2012 та інші матеріали семінару, які знадобляться в роботі кожного практикуючого адвоката. Деякі учасники семінару отримали авторський підпис книг Я. Зейкана.

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: Смирнов семінар адвокати кримінальне провадження