Постачальник неякісних будівельних матеріалів під час судового розгляду підписав мирову угоду з Клієнтом Адвокатського об'єднання про відшкодування збитків на суму понад 3,5 мільйона гривень.

У жовтні 2020 року, в інтересах Клієнта, АО "Смирнов, Тарасевич та партнери", було подано позов до господарського суду Запорізької області про стягнення збитків за договором постачання бетонної суміші для будівництва вантажного причалу на р. Дніпро.

Замовником виконання робіт з будівництва терміналу виступало підприємство, що входить до числа лідерів аграрної промисловості України, а генеральним підрядником, який відповідає за терміни будівництва та якість виконаних робіт була фірма, на користь якої було подано вищезазначений позов. Виявлені службою технічного нагляду замовника порушення якості використаного при будівництві бетону, стали підставою для проведення часткового демонтажу конструкції причалу та його подальшого відновлення.

Спочатку, у період судового розгляду справи, відповідач свою провину у постачанні бетонної суміші не належної якості заперечував та стверджував, що погіршення характеристик будівельного матеріалу відбулося внаслідок порушення порядку проведення самих будівельних робіт.

В результаті поданих доказів, висновків кількох експертиз, відповідач змушений був визнати свою провину та підписати мирову угоду про поетапне (протягом 5 місяців) відшкодування завданих збитків на суму 3 мільйони 825 тисяч гривень. Цю мирова угода 08 лютого 2021 року затверджено Господарським судом Запорізької області.

Автор: Охрименко Микола Ігорович
Теги: Охрименко суд експертиза нерухомість