Старший партнер Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" Микола Охрименко провів майстер-клас з податкового права для Ліги студентів Асоціації правників України.

6 жовтня 2014 р. старший партнер АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" Микола Охрименко виступив експертом на майстер-класі з податкового права, який проводився для членів Ліги студентів АПУ на базі юридичного факультету Академії митної служби України.

На майстер-класі Микола Охрименко розповів початківцям - праникам про тонкощі проведення податкових перевірок, існуючої проблематики нерозуміння перевіряючими принципів і методів ведення бізнесу при формуванні висновків податкової перевірки, порядок та особливості оскарження рішень податкових органів, а також про проблему тиску на бізнес шляхом кримінального переслідування, заснованого виключно на висновках актів податкових перевірок. 

Крім того, під час майстер-класу на конкретних прикладах були розглянуті питання існуючої правозастосовної судової практики з розгляду податкових спорів, пов'язаних з висновками контролюючих органів про визнання угод нікчемними: наслідки даного факту в розумінні оподаткування та репутаційні ризики як наслідок – виникнення сумнівів у надійності "в очах" бізнес-партнера. 

Особливий інтерес аудиторії викликали питання, пов'язані з початком досудового розслідування кримінального провадження на підставі висновків акту податкової перевірки або прийнятого на його підставі податкового повідомлення-рішення, яке в подальшому оскаржується в судовому порядку, особливостях доказу при розслідуванні даної категорії справ, ролі адвоката у формуванні лінії захисту платника податків та його посадових осіб. 

Після закінчення майстер-класу всі учасники мали можливість отримати відповіді експерта на свої запитання.

Автор: Охрименко Микола Ігорович
Теги: Охрименко податки Ліга студентів Асоціації правників України кримінальне провадження