Вищий адміністративний суд України погодився з необгрунтованістю податкового повідомлення-рішення, яким Клієнту Адвокатського об'єднання були визначені податкові зобов'язання на суму понад 700 тисяч гривень.

У квітні 2016 року року, за результатами розгляду касаційної скарги фіскального органу, Вищий адміністративний суд України підтримав думку суду апеляційної інстанції про визнання спірного податкового повідомлення-рішення недійсним.

Судовий спір виник в результаті винесення контролюючим органом необґрунтованого податкового повідомлення-рішення підприємству, яке є частиною міжнародного молочного концерну, який веде свою діяльність в 148 країнах світу.

Юридичним консультантом і представником даного підприємства виступило Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери", яке розробило правову позицію Клієнта для захисту його прав і законних інтересів при оскарженні в судовому порядку зазначеного податкового повідомлення-рішення.

Мотивуючи встановлені в результаті перевірки порушення, податковий орган зробив висновок, що в перевіряємий період Клієнт допустив порушення податкового законодавства, а саме допустив: зменшення доходу за рахунок кредиторської заборгованості за зовнішньоекономічними договорами, завищення валових витрат за виконаними контрагентами-нерезидентами робіт (наданих послуг), завищення валових витрат по нікчемним угодам, завищення загальновиробничих витрат, завищення амортизаційних нарахувань, ненарахування умовних відсотків, завищення валових витрат за адміністративним витратам бухгалтерського обліку.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду позовні вимоги Клієнта були задоволені частково. Постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду скасовано в частині відмови в задоволенні позовних вимог, позовні вимоги Клієнта задоволені повністю.

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: суд податки Адвокатське об'єднання Дніпропетровськ