Співробітники Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" продовжують публікувати статті в спеціалізованих юридичних виданнях України.

В ході професійної діяльності Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" були опубліковані наукові статті у всеукраїнському спеціалізованому виданні "Юридична практика" і профільній юридичній газеті "Судовий вісник".

У №18 (958) всеукраїнського видання "Юридична практика", який вийшов 10 травня 2016 року, опублікована стаття під назвою "Детальний полон". Стаття розповідає про процедуру поновлення договору оренди землі з урахуванням судової практики Верховного суду України. Вона адресована тим, хто має намір продовжити оренду земельної ділянки після закінчення терміну відповідного договору. У статті автор дає конкретні рекомендації, про те, на що необхідно звернути увагу, і які дії потрібно зробити, щоб розраховувати на подальше користування землею в рамках закону: про дві правові конструкції відновлення, про роль орендаря, про дії орендодавця, про нюанси судового захисту.

У №5 профільного юридичного видання "Судовий вісник" від 26 травня 2016 року, вийшла стаття, яка піднімає проблематику винесення слідчими суддями ухвал про надання доступу до речей і документів з порушеннями норм законодавства, які призводять не тільки до обмеження прав власників майна, а й до підміни основної мети існування такої фігури в кримінальному процесі як слідчий суддя. У статті розглядаються конкретні приклади судової практики, де слідчі судді Запорізької, Київської, Чернігівської областей, приймаючи рішення про надання доступу до речей і документів, в своїх ухвалах грубо порушували вимоги статей 163, 164, 166 Кримінального процесуального кодексу.

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: Судовий вісник публікації наукові статті Юридична практика