Адвокатське об'єднання "Cмирнов, Тарасевич та партнери" успішно захистило інтереси Клієнта у справі про скасування податкових повідомлень-рішень на загальну суму 22 млн. грн.

За результатами оскарження в адміністративному, а в подальшому і в судовому порядку, скасовані податкові повідомлення-рішення, відповідно до яких Клієнту були нараховані додаткові податкові зобов'язання по податку на прибуток підприємства та податку на додану вартість на загальну суму 22 млн. грн.

АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" виступило юридичним консультантом промислового підприємства молокопереробної промисловості України, що входить у склад міжнародної компанії, яка є світовим лідером на ринку молочної продукції, - у спорі з державною податковою інспекцією про незаконне донарахування Клієнту значної суми додаткових податкових зобов'язань, за результатами перевірки.

Державною податковою інспекцією в акті перевірок здійснений висновок про нікчемність угод на поставку сировини з одним із контрагентів, обгрунтовуючи такий висновок: відсутністю товарно-транспортних накладних; відсутністю реєстрації на території області автомобільного транспорту, який безпосередньо здійснював поставку; відсутністю підтвердження оплати за доставлену сировину, наявністю вироку у кримінальному провадженні по відношенню до контрагента. При цьому, державна податкова інспекція не заперечувала факту наявності самої сировини, але з цього робила висновок про те, що вона отримана від третіх осіб безкоштовно, тому додатково на суму поставленої сировини донарахувала податок на прибуток підприємства.

При оскарженні в адміністративному порядку рішення Головного управління Міндоходів в Дніпропетровській області, скарга, подана АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" в інтересах Клієнта, була частково задоволена. Головне управління Міндоходів в Дніпропетровській області, приймаючи рішення про зменшення встановлених державною податковою інспекцією податкових зобов'язань на 5 млн. грн., погодилось з доводами, викладеними в скарзі в частині неправильного розрахунку штрафних санкцій.

Не погодившись з результатами адміністративного оскарження по суті, АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" в інтересах Клієнта подало позов в Дніпропетровський окружний адміністративний суд про скасування податкових повідомлень-рішень в повному обсязі.

Дніпропетровський окружний адміністративний суд, постановою від 09 грудня 2016 року в задоволенні позовних вимог про скасування податкових повідомлень-рішень та визнанні їх незаконними, якими Клієнту були виставлені податкові зобов'язання на загальну суму 17 млн. грн. відмовив.

Не погодившись з постановою Дніпропетровського окружного суду від 09 грудня 2016 року, АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" в інтересах Клієнта подало апеляційну скаргу, за результатами розгляду якої, Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд, постановою від 07 березня 2017 року позовні вимоги про скасування податкових повідомлень-рішень та визнанні їх незаконними задовольнив, а постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 09 грудня 2016 року скасував.

Постановою про задоволення позовних вимог від 07 березня 2017 року, Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд в сукупності надав належну оцінку первинним бухгалтерським документам, показанням свідків, висновку судово-економічної експертизи, а також іншим доказам, зібраним та долученим до матеріалів справи адвокатами АО "Смирнов, Тарасевич та партнери", якими спростовується кожен пункт доводів державної податкової інспекції в обгрунтування незаконного рішення.

Також, ухвалою Вищого адміністративного суду України від 21.11.2017 року, за результатом розгляду касаційної скарги Державної податкової інспекції, постанова суду апеляційної інстанції була залишена без змін.

Супроводження справи та представництво інтересів Клієнта здійснювала група спеціалістів АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" : партнери, адвокати Микола Охрименко, Сергій Тарасевич, Євген Смирнов.

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: Адвокатське об'єднання податкове повідомлення-рішення суд податки