Партнер Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" Сергій Тарасевич виступив модератором семінару "Особливості призначення і проведення судово-економічних експертиз".

6 грудня 2013 р. в Дніпропетровському університеті внутрішніх справ відбувся семінар на тему: "Особливості призначення і проведення судово-економічних експертиз".

Модератором заходу виступив партнер Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" Сергій Тарасевич.

 У роботі семінару взяли участь понад 60 фахівців у галузі права, серед яких були присутні судді, адвокати, представники Дніпропетровського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, представники юридичних фірм, викладачі правових кафедр Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Дніпропетровського університету економіки та права ім. А.Нобеля. На заході також були присутні представники Ліги студентів АПУ.

Робочу частину заходу відкрила Алла Лисенко, перший заступник директора Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, яка розповіла про особливості призначення та проведення судово-економічних експертиз судовими експертами Міністерства юстиції України. У процесі доповіді були порушені питання судово-економічної експертизи та експертного економічного дослідження; підстави для проведення судових експертиз та експертних досліджень; процедура попереднього вивчення матеріалів, заяв і клопотань.

 З доповіддю про проблеми, пов'язані з призначенням і проведенням  судових експертиз, виступила Наталія Семенова, старший науковий співробітник Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз. У ході доповіді увага присутніх була звернена на питання, які вирішуються судово-економічною експертизою. Зокрема йшлося про фіктивні підприємництва, що реалізують  продукцію за ціною нижче собівартості; оподаткування на прибуток і ПДВ заборгованості суб'єктів господарювання, визнаних банкрутами у встановленому законом порядку; заробітну  плату та пенсію і т.д.

Автор: Тарасевич Сергій Валерійович
Теги: Тарасевич семінар Ліга студентів Асоціації правників України