Набрало законної сили рішення суду про скасування податкових повідомлень-рішень на суму 9,7 млн. грн.

Одеський апеляційний адміністративний суд своєю ухвалою залишив без змін постанову суду першої інстанції про скасування податкових повідомлень-рішень, якими Клієнту Адвокатського об'єднання були нараховані додаткові податкові зобов'язання на суму 9,7 млн. грн.

На підставі Акту, за результатами проведеної перевірки, державною податковою інспекцією прийняті податкові повідомлення-рішення на суму 9,7 млн. грн., якими Клієнту визначені додаткові податкові зобов'язання з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість.

Своє рішення по донарахуванню податків контролюючий орган обґрунтовував начебто встановленими на момент проведення перевірки фактами: відсутності реальної господарської діяльності контрагентів, відсутності підтверджених відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців або внесених до нього відомостей про відсутність за місцезнаходженням, неможливості провести перевірку/зустрічну звірку по таким контрагентам, відсутності товарно-транспортних накладних, відсутності доказів відображення в бухгалтерському обліку та подальшого використання у власній господарській діяльності придбаних товарів, дефектності первинних документів, відсутності оплати за придбаний товар тощо.

При наданні правової допомоги Клієнту по оскарженню зазначених податкових повідомлень-рішень, адвокатами АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" було вчинено низку заходів направлених на аналіз документації Клієнта, а також збір додаткових доказів з метою спростування тверджень податкової інспекції.

За результатами судового оскарження, суди першої та апеляційної інстанції повністю погодилися з доводами, підтвердженими відповідними доказами, що були викладені адвокатами Адвокатського об'єднання в обґрунтування захисту прав і законних інтересів Клієнта по спростуванню незаконних податкових повідомлень-рішень, - як наслідок, податкові повідомлення-рішення були обґрунтовано скасовані.

Представництво інтересів Клієнта в суді здійснював старший партнер Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери", адвокат Микола Охрименко.

Автор: Охрименко Микола Ігорович
Теги: Охрименко податкове повідомлення-рішення суд