Постановою прокуратури Дніпропетровської області закрито кримінальне провадження відносно особи, яка була обвинувачена у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України ( ДТП із двома загиблими)

У 2012 році відносно особи було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України у зв'язку із дорожньо-транспортною пригодою, внаслідок зустрічного зіткнення двох транспортних засобів, під час якої загинули чоловік і жінка.

   Вироком суду першої інстанції від 27.12.2012 року особу було визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.

Апеляційний суд Дніпропетровської області ухвалою від 22.10.2013 року скасував вирок суду першої інстанції, а кримінальне провадження було направлено на новий судовий розгляд.

Під час нового судового розгляду в суді першої інстанції попередньому адвокату не вдалось довести невинуватість клієнта, якому було пред'явлено обвинувачення.

В 2014 році, обвинувачений звернувся в Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери". Старший партнер Адвокатського об'єднання Сергій Тарасевич взяв на себе захист обвинуваченого та зміг переконати суд першої інстанції прийняти рішення повернути кримінальне провадження на додаткове розслідування.

07.05.2015 року ухвалою суду першої інстанції кримінальне провадження було направлено на додаткове розслідування, а апеляція прокурора на вищевказане рішення була залишена без задоволення.

Під час проведення додаткового розслідування, адвокат Сергій Тарасевич належними доказами спростував раніше видвинуте обвинувачення щодо особи у скоєнні злочину, у зв'язку з чим 30.12.2016 року, кримінальне провадження було закрите, відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України.

 

Автор: Тарасевич Сергій Валерійович
Теги: адвокати закон кримінальне провадження ДТП