Адвокатське об’єднання «Смирнов, Тарасевич та партнери» успішно захистило інтереси Клієнта, потерпілого в результаті ДТП.

Рішенням суду потерпілій внаслідок ДТП було відшкодовано моральну шкоду в сумі 600 00,00 грн.

В результаті зіткнення двох транспортних засобів, потерпілій, яка керувала своїм автомобілем, були спричинені тяжкі тілесні пошкодження. Винний у ДТП своєї провини у скоєнні злочину не визнавав та добросовісно відшкодовувати спричинену шкоду відмовлявся. Інтереси вищевказаної потерпілої представляв старший партнер Адвокатського об’єднання адвокат Сергій Тарасевич.

Як свідчить судова практика, судді при розгляді кримінальних проваджень за ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом), доволі часто задовольняють позовні вимоги про спричинення матеріальної шкоди, яка підтверджена документально.

Втім, до рішення про відшкодування моральної шкоди, у випадках ДТП без смертельних наслідків, судді відносяться доволі «стримано» та найчастіше задовольняють позовні вимоги, які підтвердити документально доволі проблематично, лише частково.

В даному випадку, в ході судового розгляду кримінального провадження за ч.2 ст. 286 КК України, було доведено, документально підтверджено та стягнуто з обвинуваченого матеріальну шкоду на загальну суму 138 000, 00 грн.

Крім цього, адвокат Сергій Тарасевич, представляючи інтереси Клієнта зміг зібрати достатньо доказів та переконати суд у необхідності повного задоволення моральної шкоди, спричиненої винним у скоєнні ДТП на суму, що набагато перебільшує матеріальну шкоду, а саме 600 000, 00 грн.

Вироком Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська, обвинуваченого у скоєнні ДТП було визнано винним, а вищевказані позовні вимоги Клієнта про відшкодування моральної шкоди на суму 600 000, 00 грн. задоволені в повному обсязі.

На сьогоднішній день, вирок суду вступив у законну силу.

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: ДТП Тарасевич суд