Адвокати АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" успішно захистили інтереси підприємства в судовому спорі про скасування податкового повідомлення-рішення на суму 2 млн. грн.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 10 лютого 2015 р. залишено без змін постанову суду першої інстанції про скасування податкового повідомлення-рішення, яким підприємству Клієнта визначені додаткові податкові зобов'язання в розмірі 2 млн. грн.

АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" виступило юридичним консультантом підприємства, що є одним з лідерів молокопереробної промисловості в Україні, та взяло участь у захисті його інтересів, починаючи з проведення податкової перевірки і до розгляду справи в суді касаційної інстанції. 

У судовому порядку було доведено, що контролюючий орган під час перевірки був зобов'язаний враховувати всі порушення, які свідчать як про зменшення, так і про збільшення негативного значення об'єкта оподаткування.

У судовому порядку було доведено, що контролюючий орган під час перевірки був зобов'язаний враховувати всі порушення, які свідчать як про зменшення, так і про збільшення негативного значення об'єкта оподаткування. 

Таким чином, адвокати АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" змогли довести той факт, що суми витрат підприємства, які не були враховані при поданні податкової звітності за період, що перевірявся, але надані перевіряючим під час перевірки, повинні враховуватися при розрахунку та визначенні податкових зобов'язань за результатами розгляду Акту перевірки об'єкта оподаткування. 

У даній справі сума раніше не врахованих витрат підприємства, при поданні податкової звітності за період, що перевірявся, перевищувала суму заниження об'єкта оподаткування за виявленими порушеннями підприємства, в результаті чого, з урахуванням всіх встановлених порушень, був зроблений загальний висновок про відсутність факту порушення щодо зниження суми податку, необхідного до сплати за період, що перевірявся, з чим повністю погодилися суди при розгляді справи. 

Також слід зазначити, що прийняттю позитивних для Клієнта рішень судів сприяло не тільки супровід перевірки з метою дотримання прав платника, а й активне використання прав платника на стадії адміністративного оскарження висновків акту перевірки шляхом ініціювання позапланової перевірки, що також знайшло належну оцінку в рішеннях судів при розгляді заперечень з боку податкової інспекції.

Інтереси Клієнта в справі представляли партнери АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" Микола Охрименко та Сергій Тарасевич. 

Автор: Охрименко Микола Ігорович
Теги: Смирнов Тарасевич Охрименко закон судді