Адвокати АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" успішно завершили трьохрічну процедуру підвищення кваліфікації, відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Відповідно до статті 21 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", під час здійснення своєї діяльності адвокат зобов`язаний підвищувати свій професійний рівень, що є одним з його професійних обов`язків. Адже, підвищення кваліфікації адвоката – є підґрунтям підвищення рівня якості юридичних послуг, що надаються Клієнту.

31 січня 2016 року закінчився перший трирічний період оцінювання підвищення кваліфікації адвокатів, передбачений пунктом 13 "Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України" від 16 лютого 2013 року. Даним Порядком передбачено, що адвокат повинен набрати не менше 30 залікових балів протягом цього періоду, з них не менше 10 балів за кожен рік цього трирічного періоду оцінювання. Набрати необхідну кількість балів можна шляхом участі в профільних заходах з підвищення кваліфікації, таких як семінари, конференції, форуми  та інше. Крім того, Порядком підвищення кваліфікації адвокатів передбачені й інші види діяльності, які є «підвищенням кваліфікації», наприклад, публікації наукових або науково-практичних статей, видання монографій, підручників, посібників.

Члени Ради адвокатів України зазначають, що за результатами трьох років, які були надані адвокатам для збирання балів, лише 20% спеціалістів підвищили свою кваліфікацію. В зв`язку з таким низькими результатами, Радою адвокатів України було прийняте рішення про продовження строку для підвищення кваліфікації адвокатів до 1 червня 2016 року. У разі невиконання вимог  "Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України" до адвокатів можуть бути застосовані заходи дисциплінарної відповідальності у порядку, передбаченому чинним законодавством про адвокатуру та адвокатську діяльність.

В свою чергу, усі адвокати АО "Смирнов, Тарасевич та партнери", які систематично та сумлінно підходили до участі у якості доповідачів на профільних семінарах, конференціях та круглих столах, а також є авторами  багаточислнних наукових статей у спеціалізованих виданнях, набрали необхідну кількість балів та успішно пройшли процедуру підвищення кваліфікації, про що отримали відповідні сертифікати.  

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: Смирнов Тарасевич Охрименко адвокати Асоціація правників України юридичні послуги