Партнери та Адвокати Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" пийняли участь у роботі круглого столу на тему: "Нова антикорупційна політика: перші кроки".

31 липня 2015р. в конференц-залі Дніпропетровської обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл на тему: "Нова антикорупційна політика: перші кроки", де обговорювалися проблеми реалізації антикорупційного законодавства України.

Організатором заходу виступила Асоціація правників України за сприяння Дніпропетровського відділення АПУ, до ради правління якого входить старший партнер Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" Сергій Тарасевич.

В ході обговорення теми заходу, з доповідями виступили представники Конституційної комісії при Президентові України, судді Львівського та Дніпропетровського окружних адміністративних судів, представники органів прокуратури, представники органів внутрішніх справ, а також адвокати, представники провідних юридичних фірм України, науковці та міжнародні експерти у сфері антикорупційного законодавства.

Особливий інтерес у учасників круглого столу викликала доповідь голови апеляційного суду м. Вільнюс Артурас Дрюкаса, який поділився досвідом Литви у подоланні корупції в судах. Зокрема, він звернув увагу на необхідність зміни мислення, моральну принциповість судді, а також систему декларування приватних інтересів.

Продовжуючи тему заходу, Наталія Ахтирська - доцент, викладач Національної школи суддів України, розповіла учасникам заходу про міжнародні стандарти боротьби з корупцією та про зобов'язання України у цій сфері.

В рамках теми даного заходу, учасниками також обговорювалися наступні питання: ефективність НАБ України: теорія і перша практика; напрями взаємодії громадян, правоохоронних органів, прокуратури і суду у протидії корупції; проблеми правозастосовчої практики щодо притягнення до юридичної відповідальності за окремі корупційні правопорушення; роль громадських рад при органах державної влади у запобіганні та протидії корупції.

 

Більш докладно про результати проведення даного заходу, можна ознайомитись за посиланням - http://uba.ua/ukr/news/3881/.

Автор: Тарасевич Сергій Валерійович
Теги: Тарасевич круглий стіл Юридична компанія