На засіданні Ради Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" були підведені підсумки діяльності об'єднання в 2014 році.

У ході проведення засідання вищого органу управління Адвокатського об'єднання - Ради АО, керуючий партнер Євген Смирнов виступив з доповіддю про результати діяльності об'єднання за минулий рік.

Так, в 2014 році особливо успішними були результати по захисту інтересів Клієнтів у спорах з державними органами з питань дотримання податкового законодавства та органами місцевого самоврядування із земельних питань. Протягом року були розглянуті в судах позови, подані в інтересах різних Клієнтів адвокатського об'єднання, по оскарженню податкових повідомлень-рішень органів Державної фіскальної служби України. 

У 2014 р. за вищевказаними позовами вступили в силу рішення судів щодо скасування повідомлень-рішень фіскальних органів на загальну суму 31 млн. грн. Крім того, протягом минулого року були прийняті і вступили в силу рішення судів про визнання незаконними дій органів місцевого самоврядування про фактичний примус підприємств відмовитися від використання права на постійне користування земельною ділянкою, з метою укладення договору оренди цієї ж ділянки землі, але зі збільшенням плати за її використання. В результаті, зазначені підприємства отримали значну економію (у розмірі сотень тисяч гривень) з оплати за землю, у вигляді різниці між розміром земельного податку та орендної плати за землю. Так само, вступило в законну силу рішення суду, яке скасувало рішення органу місцевого самоврядування про визнання аварійного стану багатоквартирного будинку та відселення його мешканців. В результаті, план звільнення ділянки в центрі міста Дніпропетровська під будівництво будівлі прокуратури був "зірваний". 

Крім професійної діяльності члени Адвокатського об'єднання активно займалися громадською та просвітницькою діяльністю. У 2014 році учасники Адвокатського об'єднання виступали як експерти з юридичних питань в інформаційних агентствах "Дніпро-пост", "Мост-Днепро", на регіональних телеканалах "11", "51" і "34", а також публікували наукові статті в спеціалізованих виданнях. До того, за сприяння Адвокатського об'єднання, в рамках роботи Всеукраїнської громадської організації "Асоціація правників України" (далі - "АПУ"), був проведений семінар з відомим вченим і практикуючим адвокатом Зейканом Я. П., тиждень надання безоплатної правової допомоги потерпілій стороні у кримінальному провадженні, безкоштовні юридичні консультації військовослужбовцям, які перебувають на лікуванні після отриманих поранень, щодо оформлення статусу учасника АТО, інвалідності і т.д. Також, з метою надання підтримки в професійному розвитку старші партнери Адвокатського об'єднання М. Охрименко, С. Тарасевич виступили експертами на різних майстер-класах, які проводилися для членів Ліги студентів АПУ. Так само, в липні 2014 р. кільком студентам юридичних факультетів вищих навчальних закладів, які є членами Ліги АПУ, була надана можливість пройти виробничу практику на базі Адвокатського об'єднання. 

Учасники Адвокатського об'єднання активно беруть участь у роботі Всеукраїнської громадської організації "Асоціація правників України". Так, у вересні 2014 р. Дніпропетровське відділення АПУ провело загальні збори, на яких обирався новий склад Ради до ідділення АПУ в Дніпропетровській області. В результаті голосування до нового складу Ради увійшов старший партнер Адвокатського об'єднання Сергій Тарасевич. До того ж, учасники Адвокатського об'єднання надають підтримку правникам -  початківцям, студентам юридичних факультетів вищих навчальних закладів м. Дніпропетровська. 

У 2014 році партнери Адвокатського об'єднання провели ряд переговорів з керівниками німецьких адвокатських компаній та латвійських юридичних фірм, де були досягнуті домовленості і узгоджені спільні заходи, спрямовані на консультування з правових питань та надання юридичних послуг громадянам України на території Німеччини та Латвії, щодо реєстрації підприємств, придбання об'єктів нерухомості, оформлення права на постійне проживання в зазначених державах. 

З огляду на  вищезазначене, Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" в 2014 році зайняло провідну позицію на регіональному ринку юридичних послуг. Так, за результатами щорічного рейтингу "50 юридичних фірм України 2014 року", проведеного в листопаді 2014 газетою "Юридична практика" спільно з видавничим домом "Комерсант-Україна", Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" увійшло до п'ятірки провідних юридичних компаній Дніпропетровського регіону. 

Після звіту керуючого партнера про результати роботи, члени Ради Адвокатського об'єднання затвердили раніше розроблений план стратегічного розвитку на 2015-2016 роки.

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: партнери Адвокатське об'єднання Юридична фірма Юридична компанія