Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" продовжує співпрацю з профільними періодичними виданнями України.

У №11(115) всеукраїнського видання "Судовий вісник" від 26 листопада 2015 року опублікована стаття керуючого партнера Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич і партнери" Євгена Смирнова під назвою "Крайній випадок".

У даній статті автор розповідає про проблемні аспекти укладання угоди про визнання винуватості між прокурором і обвинуваченим/підозрюваним. Питання вивчається на підставі конкретних прикладів судової практики, а саме постанови суду про затвердження такої угоди , щодо злочину кваліфікованого за статтею 205 Кримінального кодексу України.

Адвокатське об'єднання " Смирнов, Тарасевич та партнери", ґрунтуючись на особистому досвіді , надало інформацію для складання статті, яка розповідає про проходження стажування студентами профільних ВНЗ у провідних юридичних фірмах України . Стаття була опублікована в №46 всеукраїнського видання "Юридична практика" від 17 листопада 2015 року.

У тому ж номері всеукраїнського видання "Юридична практика" опублікована стаття "Критичні дослідження", коментар до якої написав старший партнер Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" Сергій Тарасевич. У статті розповідається про нові повноваження, придбані Верховним Судом України навесні цього року. Тепер Верховний Суд України наділений правом прийняття остаточного рішення по справі, що переглядається. У статті розповідається, що при перегляді справи №5-134кс15 дане право судом було реалізовано.

Реагуючи на події в країні, а саме процес реформування органів кримінальної юстиції України, керуючий партнер адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" Євген Смирнов написав дві статті, які розглядають актуальні питання, що стосуються цієї теми.

Стаття під назвою "Поняття і сутність захисту у кримінальному провадженні" була опублікована в №4 (20) збірки наукових праць "Право і державне управління". У своїй статті автор досліджував поняття захисту у кримінальному процесі, співвідношення понять право на захист і право на доступ до правосуддя. Крім того, керуючий партнер Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич і партнери" провів порівняльний аналіз українського законодавства з 1917 по 2012 роки.

Ще одна стаття Євгена Смирнова була опублікована в "Науковому віснику Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ" в №2(76). У своїй статті керуючий партнер Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич і партнери" вивчив ключові елементи статусу захисника у кримінальному процесі та динаміку змін цього поняття, залежно від історичних і політичних факторів.

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: Смирнов Тарасевич Судовий вісник