Адвокати об'єднання успішно захистили інтереси Клієнта - іноземного інвестора у справі про скасування податкових повідомлень-рішень на сумму більше 4 мільйонів гривень

Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" виступило правовим консультантом одного з найбільшого, серед компаній Дніпропетровської області, підприємства у сфері вирощування зернових сільськогосподарських культур, кінцевими власниками якого виступають іноземні інвестори з Франції.

Так, після проведенні документальної планової перевірки Клієнта був складений акт, на підставі якого Головним управлінням ДФС у Дніпропетровської області були прийняті податкові повідомлення-рішення.

Не погодившись з вказаними податковими повідомленнями-рішеннями ГУ ДФС у Дніпропетровській області, Адвокатським об'єднанням було підготовлено та подано в інтересах Клієнта адміністративний позов до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з метою скасування безпідставних та незаконних рішень контролюючого органу.

22 травня 2020 року, за результатами судового розгляду, Дніпропетровський окружний адміністративний суд прийняв рішення про задоволення позовних вимог в повному обсязі. Обґрунтовуючи прийняте рішення суд першої інстанції повністю погодився з доводами про протиправність та незаконність рішення податкової служби , які були викладені в адміністративному позові в обґрунтування правової позиції для захисту прав та законних інтересів підприємства Клієнта.

04 березня 2021 року Третій апеляційний адміністративний суд, за результатами розгляду апеляційної скарги контролюючого органу прийняв ухвалу, якою апеляційну скаргу залишив без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін, в результаті чого воно набрало законної сили.

17 вересня 2021 року Верховний Суд відмовив у відкритті касаційного провадження за скаргою ГУ ДПС у Дніпропетровській області на рішення судів попередніх інстанцій.

За результатами оскарження в судовому порядку, скасовані податкові повідомлення-рішення, відповідно до яких Клієнту були нараховані додаткові податкові зобов'язання по податку на додану вартість та штрафні санкції  суму більш 4 мільйонів гривень.

Автор: Охрименко Микола Ігорович
Теги: Охрименко суд податки