Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" виступило в якості Генерального партнера V Щорічного зимового форуму Асоціації адвокатів України з кримінального права та процесу.

4 грудня 2015 року у конференц-залі готелю "Русь" (м. Київ) відбувся V Щорічний зимовий форум з кримінального права та процесу, організатором якого виступила Асоціація адвокатів України, а одним із генеральних партнерів Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери".

Форум об'єднав більш ніж 150 учасників, серед яких були представники адвокатських об'єднань, юридичних фірм, а також приватні практикуючі адвокати та юристи з різних куточків України. Даний захід був направлений на поліпшення правової системи України та налагодження співпраці з державними органами України.

Старший партнер Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" Сергій Тарасевич виступив в якості модератора першої пленарної сесії "Сучасний стан правової системи України" під час якої обговорювались питання ролі суду в утвердженні верховенства права в умовах сучасної демократії, хід реформи органів прокуратури через призму кримінального процесу, хід судової реформи та реформування адвокатури, а також очищення влади у векторі правової системи України.

Серед запрошених доповідачів та експертів в цій сесії були Наталія Блажівська (к.ю.н., суддя Вищого адміністративного суду Україні), Дмитро Ягунов (адвокат, національній експерт проекту ради Європи "Підтримка пенітенціарної реформі в Україні", Радник з правових питань Адміністрації Президента України), Ольга Костюченко (Голова науково-експертної ради ААУ, к.ю.н.) Тетяна Козаченко (Директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України).

В ході роботи даного форуму були проведені ще 6 сесій з наступних тем: "Новітні тенденції кримінального процесу", "Забезпечення гарантій адвокатської діяльності в кримінальному процесі", "Правовий захист інтересів громадян в зоні АТО", "Бізнес в умовах сьогодення і кримінальне право", "Антикорупційне законодавство. Застосування", "Європейська практика в кримінальному провадженні".

Найбільший інтерес представники провідних юридичних компаній України та інші учасники форуму виявили до сесії "Новітні тенденції кримінального процесу", серед доповідачів якої були Володимир Сліпченко (к.ю.н., доцент, радник Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери"), Станіслав Кравченко (заступник Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ), Анастасія Джужа (к.ю.н., головний спеціаліст відділу аналізу та розробки стандартів роботи управління реформ та забезпечення якості роботи Генеральної прокуратури України). В ході цієї сесії виникла жвава дискусія учасників та доповідачів форуму, обговорюючи питання щодо практики розгляду справ судом присяжних, практики кримінальних проваджень на підставі угод, як КПК може зупинити український експорт, спеціальна конфіскація.

Також, серед запрошених доповідачів форуму були: Ольга Дегтярьова (суддя Окружного адміністративного суду міста Києва), Олексій Муравйов (заступник Голови Вищої ради юстиції), Ритіс Йокубаускас (адвокат (Литва), експерт проекту ЄС "підтримка реформ у сфері юстиції в Україні").

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: Партнери Тарасевич адвокати Юридична фірма Юридична компанія