Винуватець ДТП, в результаті якого загинула молода дівчина, не зможе уникнути кримінальної відповідальності.

24 грудня 2013 р. суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська скасував рішення старшого слідчого ГУМВС України в Дніпропетровській області про відмову в порушенні кримінальної справи щодо особи, керуючої автомобілем "Мercedes Benz GL 450", яка була учасником ДТП, в результаті якого загинула 21 річна дівчина, що знаходилася в автомобілі "Тоyota Corolla".

Слідчий суддя, розглянувши скаргу старшого партнера АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" адвоката Сергія Тарасевича, що представляє інтереси представника загиблої потерпілої, дійшов до висновку, що слідчий, скориставшись правовими колізіями перехідних положень Кримінального процесуального кодексу України від 13.04.2012р. №4651-VI, незаконно прийняв рішення і фактично звільнив від можливого кримінального переслідування водія вищевказаного автомобіля "Мercedes". В результаті незаконного рішення слідчого склалася ситуація, коли винуватцем зіткнення двох автомобілів, що сталося на перетині вул. Паторжинського і вул. Гоголя в м. Дніпропетровську, став водій, керуючий автомобілем "Тоyota Corolla", а водій, який керував автомобілем "Мercedes Benz GL 450", грубо порушував швидкісний режим, передбачений Правилами дорожнього руху, - придбав статус свідка.

 В даний час відносно водія автомобіля "Мercedes Benz GL 450" проводиться досудове розслідування в рамках кримінального провадження.

 Додаткова інформація: рішення слідчого судді від 24.12.2013р. було оскаржено прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області. За результатами оскарження 13.01.2014 р. колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Дніпропетровської області прийняла рішення про відмову в задоволенні апеляційної скарги прокурора і залишила рішення слідчого судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 24.12.2013 р. без змін.

Автор: Тарасевич Сергій Валерійович
Теги: ДТП Тарасевич адвокати судді закон