Партнер АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" С. Тарасевич виступив експертом програми Дніпропетровського Державного телеканалу "Наживо", що була присвячена обговоренню депутатської недоторканності.

Реагуючи на актуальні події в країні, а саме гучну "газову справу Онищенка", випуск ток-шоу "Наживо", що вийшов в прямому ефірі на Дніпропетровському Державному телеканалі 07 липня 2016 року був прсвячений інституту депутатської недоторанності в Україні. Одним з запрошених на ток-шоу експертів став партнер АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" Сергій Тарасевич.

В ефірі ток-шоу "Наживо" обговорювалася доцільність існування в Україні інституту депутатської недоторканності, складність проведення досудового розслідування у відношенні депутатів та проблема уникнення останніми кримінальної відповідальності шляхом переховування від органів слідства.

Як зауважив Сергій Тарасевич, питання зняття депутатської недоторканності постійно анонсується в Верховній Раді України, однак, жодного разу вирішення даного питання не дійшло до логічного завершення. На його думку, депутатська недоторканність – це архаїзм та пережиток радянського минулого України. Партнер АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" відмітив, що в сучаних реаліях, поки не знята депутатська недоторканність, фактично відсутня можливість належним чином провести досудове розслідування та обрати запобіжний захід по кримінальним провадженням у відношенні депутатів, які мають величезні фінансові та адміністративні ресурси. Крім того, Сергій Тарасевич закцентував увагу на тому, що як показує практика, досить невелика кількість кримінальних проваджень у відношенні депутатів дійшла до стадії судового розгляду, до відповідальності не було притягнуто ані самих депутатів ані інших осіб, які також приймали участь в скоєнні злочинів.

Автор: Тарасевич Сергій Валерійович
Теги: Тарасевич