Верховний Суд відмовив у відкритті касаційного провадження за скаргою ГУ Держпраці в Дніпропетровській області на рішення судів попередніх інстанцій, якими вкотре визнано протиправним та скасовані рішення контролюючого органу за позовом адвокатів об'єднання, в інтересах Клієнта

В кінці 2019 року посадовими особами Головного управління Держпраці у Дніпропетровської області було здійснено інспекційне відвідування ТОВ з метою перевірки додержання вимог законодавства про працю, а потім був складений акт, про начебто виявлені порушення КЗпП України. На підставі акту перевірки були винесені припис про усунення виявлених порушень, та постанова про накладення штрафу.

Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" виступило правовим консультантом підприємства, що  здійснює діяльність сфері вирощування і реалізації зернових культур. Підприємство із земельним банком близько 20 000 гектарів, кінцевими власниками якого виступають іноземні інвестори з Франції, які вже вклали мільйони євро в його розвиток. Продукція експортується переважно у країни ЄС, Північної Африки та Азії. Сільськогосподарська діяльність підприємства забезпечується найсучаснішою технікою та технологіями від світових виробників, створені належні умови для забезпечення зайнятістю населення у сільській місцевості. Підприємство фінансує низку соціальних програм для своїх працівників, а також підтримує соціальні проекти місцевих громад. Директором даного ТОВ є громадянин Франції, який в своїй діяльності суворо дотримується норм законодавства Украйни.

В кінці 2019 року посадовими особами Головного управління Держпраці у Дніпропетровської області було здійснено інспекційне відвідування ТОВ з метою перевірки додержання вимог законодавства про працю, а потім був складений акт, про начебто виявлені порушення КЗпП України.  На підставі акту перевірки були винесені припис про усунення виявлених порушень, та постанова про накладення штрафу в розмірі близько 1 млн. грн.

17 березня 2020 року, за результатами судового розгляду, Дніпропетровський окружний адміністративний суд прийняв рішення про задоволення позовних вимог Клієнта Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери"  в повному обсязі. Вищезазначені припис та постанова визнані судом противоправними та скасовані.

29 вересня 2020 року Третій апеляційний адміністративний суд за результатами розгляду апеляційної скарги Головного управління Держпраці у Дніпропетровської області прийняв ухвалу, якою апеляційну скаргу залишив без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

19 жовтня 2021 року Верховний Суд відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Головного управління Держпраці у Дніпропетровської області на рішення судів попередніх інстанцій.

Автор: Охрименко Микола Ігорович
Теги: Смирнов Охрименко адвокаты Адвокатское объединение суд