Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" успішно захистило інтереси Клієнта в спорі з державною податковою інспекцією про скасування застосування адміністративного арешту майна підприємства.

13.06.2016 року Херсонським окружним адміністративним судом було задоволено подання податкової інспекції про застосування адміністративного арешту цілісного майнового комплексу підприємства, балансова вартість якого складає 72 млн. грн.


Подання податкової інспекції про арешт було направлено до суду у зв'язку із відмовою підприємства в допуску до проведення документальної позапланової виїзної перевірки.

27.07.2016 року в Одеському апеляційному адміністративному суді розглянута апеляційна скарга, складена адвокатами АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" в інтересах Клієнта.

Вищевказана апеляційна скарга була задоволена в повному обсязі, а рішення першої інстанції було скасоване.

Не погодившись з висновком апеляційної інстанції, державна податкова інспекція подала касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України.

21.03.2017 року ухвала апеляційної інстанції була залишена в силі, а касаційна скарга податкової інспекції залишена без задоволення.

Приймаючи постанову, Вищий адміністративний суд надав належну оцінку наявності спору між сторонами, передбаченому Податковим кодексом України, внаслідок якого суд відмовляє в задоволенні подання державної податкової інспекції про застосування адміністративного арешту майна.

Представництво інтересів Клієнта здійснював партнер АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" – адвокат Микола Охрименко.

Автор: Охрименко Микола Ігорович
Теги: Адвокатське об'єднання податки суд партнери