Адвокатське об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" приєдналося до участі у благодійній акції: "Тиждень безкоштовних правових консультацій для потерпілих у кримінальних провадженнях".

Всі адвокати Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" долучилися до участі у благодійній акції: "Тиждень безкоштовних правових консультацій для потерпілих у кримінальних провадженнях".

Дана акція проводиться з ініціативи Дніпропетровського відділення Асоціації правників України в період з 16 червня по 23 червня 2014 року. 

Проведення акції присвячено святкуванню "Дня Конституції України", оскільки саме Конституція України є Основним законом, який покладає на нашу державу найголовніше зобов'язання - гарантування прав і свобод людини і громадянина.Одним із завдань даної акції було, зокрема, надання правової допомоги особам, які стали жертвами злочинів, вчинених сепаратистами і терористами, та які в даний час проживають або проходять лікування у Дніпропетровську.

 Крім того, ідея проведення такої благодійної акції, викликана існуючою проблемою, а саме - особи, які потерпіли у кримінальному провадженні, позбавлені можливості скористатися безкоштовною правовою допомогою, на відміну від підозрюваного або обвинуваченого (підсудного). Новий Кримінальний процесуальний кодекс України передбачає змагальність процесу, що можливо за участю представника потерпілого, оскільки потерпілі не завжди володіють необхідною кількістю знань для самостійного захисту власних прав та законних інтересів. У такій ситуації у підозрюваного або обвинуваченого (підсудного) є можливість, за відсутності власних коштів, скористатися послугами адвоката з центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, які плачуються державою. На жаль, потерпілі такої можливості, як отримати правову допомогу адвоката за рахунок держави, позбавлені, тому у зв'язку з даною проблемою і проводилася така благодійна акція.

Раніше адвокати Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" неодноразово брали участь у подібних акціях та надавали безкоштовні правові консультації різним верствам населення, яким була необхідна правова допомога, наприклад, ліквідаторам наслідків на Чорнобильській АЕС, ветеранам Великої вітчизняної війни та іншим.

Про умови та учасників благодійної акції партнери Адвокатського об'єднання Євген Смирнов і Микола Охрименко повідомили журналістам і телеглядачам телеканалів під час прес-конференції в інформаційному агентстві "Мост-Днєпр".

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: партнери Адвокатське об'єднання Смирнов Охрименко кримінальне провадження правові консультації