У журналі "Юридичний вісник" опублікована стаття помічника адвоката АО "Смирнов, Тарасевич та партнери" Жлобінської Людмили, присвячена аналізу проблеми незаконного застосування та фіксації негласних слідчих дій органами досудового розслідування при документуванні фактів отримання хабара.

У спеціалізованому юридичному журналі "Юридичний вісник" у номері від грудня 2014 р. надрукована стаття помічника адвоката Адвокатського об'єднання "Смирнов, Тарасевич та партнери" Жлобінської Людмили "Провокації правоохоронних органів до вчинення злочинів".

Дана стаття розкриває проблематику незаконного застосування правоохоронними органами негласних слідчих дій (контрольні закупівлі і т. д.) під час досудового розслідування злочинів, пов’язаних з хабарництвом, незаконним обігом наркотичних засобів, що прямо порушує права людини, гарантовані їй не тільки українським, а й міжнародним законодавством - Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод. Стаття грунтується на правовому аналізу рішень Європейського суду з прав людини, які відповідно до норм КПК України та Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини", є джерелом і частиною українського законодавства.

Автор: Смирнов Євген Віталійович
Теги: закон Європейський суд з прав людини кримінальне провадження